Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری نمایشگاه تولیدات ملی، رضوانه مجلسی راد دبیر اجرایی نخستین نمایشگاه جامع تولیدات ملی در نشست خبری که صبح امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار داشت: پس از تأکیدات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی، به دنبال برگزاری نمایشگاهی با رویکرد علمی و تخصصی در راستای اقتصاد مقاومتی بودیم که با همکاری استادان دانشگاه‌های امام صادق(ع) و امام حسین(ع) از دو سال پیش کارهای تحقیق، نقد و بررسی آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: کار را توسط گروههای خودجوش مردمی و بدون هیچگونه وابستگی به نهادهای دولتی آغاز کردیم و قرار بود بهمن‌ماه سال گذشته نخستین دوره این نمایشگاه برگزار شود که به دلیل عدم حمایت مسئولان، این امر محقق نشد و چند روز آینده نخستین دوره آن برگزار خواهد شد.

دبیر اجرایی نخستین نمایشگاه جامع تولیدات ملی با بیان اینکه بنا داریم تا این گونه نمایشگاه‌ها در سال به صورت فصلی و چهار دوره برگزار شود، خاطرنشان کرد: تفاوت این نمایشگاه، دانش‌بنیان بودن و محتوایی بودن آن است، چرا که بسیاری از تولیدکنندگان متوسط و کوچک ما هستند که کالاهای باکیفیت تولید می‌کنند، اما نشان آنها معرفی نشده است.

مجلسی راد خاطرنشان کرد: بحث جلب مشارکت تولیدکنندگان محصولات ایرانی را از طریق رسانه‌های اینترنتی از جمله خبرگزاری‌ها، در دستورکار قرار داده‌ایم و در کنار آن، بانک اطلاعاتی از اصناف در اختیار گرفته‌ایم تا بتوانیم اطلاع‌رسانی جامعی برای مشارکت تولیدکنندگان داخلی داشته باشیم.

در بخش دیگری از نشست، مهدی طغیانی عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان به سرفصل‌های اقتصاد مقاومتی و الگوهای آن اشاره کرد و گفت: اگر بدانیم که اقتصاد مقاومتی قرار است در شرایط تحریم و دشواری به پیشرفت اقتصاد کمک کند، باید ویژگی‌های آن را در نظر بگیریم که یکی از آنها مردمی بودن است که سهم دولت در اقتصاد روز به روز کمتر و سهم مردم در اشکال مختلف اقتصادی بیشتر می‌شود و در کنار آن، دانش‌محور بودن، عدالت درونزا و برونگر بودن آن است.

وی با اشاره به اینکه در اقتصاد ما اکنون به دلایل مختلف بیش از 50 درصد ارزش افزوده یک کالا در زنجیره توزیع تقسیم شده، تصریح کرد: این چیزی نیست که به کمک تولید ملی بیاید و اقتصاد درون‌زا باشد، بلکه باید سهم تولید را در این زنجیره افزایش دهیم و فاصله تولید تا مصرف‌کننده کوتاه شود.

این استاد دانشگاه با انتقاد از اینکه در سالهایی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده،کمتر به این گونه مسائل توجه کرده‌ایم، تصریح کرد: مدام از مشکلات بیرونی از جمله مالیات، بیمه و فضای کسب و کار صحبت می‌کنیم، اما با مشکلاتی همچون کمبود دانش مالی، بازاریابی و اقتصادی در بنگاه‌های کوچک و متوسط روبه‌رو هستیم و اینکه اگر این بنگاه‌ها به دانش نیاز دارند، بتوانند مشاوره‌های تخصصی بگیرند که این موضوع کمتر فراهم شده است.

لازم به ذکر است نخستین نمایشگاه جامع تولیدات ملی از 14 تا 19 تیرماه به مدت شش روز در بوستان گفت‌وگو و با حضور 100 تولیدکننده داخلی در چهار حوزه مواد غذایی، صنایع دستی، پوشاک و نوآوری و خلاقیت برگزار می‌شود، همچنین قرار است دوره‌های دو ساعته آموزشی در حوزه نشان‌سازی و برندسازی، نقاط آسیب‌زا در حسابداری و مالی شرکت‌های کوچک در حاشیه این نمایشگاه برگزار شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۵۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به تولید محصولات دانش بنیان داخلی و لزوم حمایت از آنها اظهار کرد: از این تعداد شرکت‌ دانش‌بنیان که در کشور ایجاد شده و نقشی مهم در حل مشکلات کشور داشته‌اند باید در بسیاری از بخش‌های اقتصادی از جمله انرژی استفاده کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف انرژی در کشور، اظهار کرد: مجلس تلاش‌هایی در جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داد و به این منظور قانون جهش تولیدات دانش‌بنیان را به تصویب رساند که نقشی مهم در تعداد شرکت‌های دانش بنیان در کشور داشته و در گزارشی نیز که رئیس جمهوری به مقام رهبری ارایه دادند گزارش شد که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان که تا پیش از این قانون در حدود ۶ هزار شرکت بوده است به ۱۲ هزار شرکت افزایش یافته است.

ساخت ابزار و تکنولوژی‌های دانش‌بنیانی مورد نیاز درپروژه‌های مهم عمرانی و صنعتی کشور

سنگدوینی عنوان کرد:‌ ساخت ابزار و تکنولوژی‌های مورد نیاز درپروژه‌های وزارت صمت، نفت و نیرو به منظور استفاده در پالایشگاه‌ها،‌پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها و سدها بخشی از توان شرکت‌های دانش‌بنیان است. ضمن آنکه دانش و تخصص این شرکت‌ها زمینه‌ساز ایجاد بهره‌وری در تولید خواهد بود.

وی با اشاره به گستردگی بخش انرژی عنوان کرد:‌ وزارت نفت شامل چند بخش مهم به نام‌های پخش، پالایش، گاز، پالایش و پخش و غیره است که هر کدام از این بخش‌ها ظرفیتی مهم برای جذب دانش‌بنیان‌های داخلی هستند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد:‌ تولید انرژی در جهان با استفاده از ابزارهای دانش و تکنولوژی به روز شده و به شرایط بهره ورتر نزدیک شده است؛ موضوعی که در تولید انرژی و صادرات آن در کشور ما نیز باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. باید با اتصال به دانش و تکنولوژی که در جهان مورد استفاده است بتوان تولیدات انرژی و صنایع پائین‌دست آنها رابه شرایط بهره‌ور نزدیک‌تر کرد.

سنگدوینی عنوان کرد:‌ مقام رهبری در نمایشگاهی که سال گذشته در محل حسینیه امام خمینی برگزار شد تاکید جدی بر استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌های داخلی داشتند و اشاره داشتند که چرا اخبار و فعالیت مناسب این شرکت‌ها به صورت عمومی اطلاع ‌رسانی نمی‌شود.

قیمت پائین‌تر تولیدات دانش‌بنیانی در کشور

وی افزود: دانش‌بنیان‌ها دستاوردهای مهمی داشته‌اند و تولیدات دانش‌بنیانی آنها ضمن نزدیک بودن به تکنولوژی‌های روز دنیا قیمتی به مراتب ارزان‌تر دارد.

تولید انبوه و تیراژ بالای محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت دستگاه‌های مرتبط قرار گیرد

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد:‌ نکته حائز اهمیت دیگر این است که دانش شرکت‌های دانش‌بنیان بابد به مرحله تولید برسد و در برخی از تولیدات نیز که مورد نیاز بیشتری است کار تولید انبوه و تیراژ بالای آنها مورد حمایت دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»/ هنوز برای ستاره شدن وقت هست
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه با ابلاغ و اجرای طرح جامع
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • (ویدئو) شایعۀ قطع درخت در پارک لاله صحت ندارد
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد